M I G H A A A

Known as miya
Officially I'm not 18 y/o yet.
Kota Bharu, Kelantan
Diploma in Medical Imaging
Unisel, Shah Alam
Dreams don't work unless you do

Big Claps

100% blogskins
Basecode :
Re-Edited :
Thanks :

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

     Heyy, it's been a long day since my last posted was on 2013 and now is 2014 the hell sekarang ni 2015 laa siaaa. Wohoo, lamaa gilaaaa bak hanggg tergolekkk bak hangg aku tak update blog and i can't even believe it yang sekarang ni dah bulan 7, half of this year. Ni tetiba online kat laptop and stalk semua acc aku and tetiba rajin pulak nak baca my older posted. Huhu, ayatt kau miya "tetiba rajin". Fyi, today isssss the last day we muslims fasting during Ramadhan and it's my first year i've been fasting alone by my own. HAHA. Sakai ah, kena bangun sahur sendiri cari makan sendiri such as masak  ke or so whatever. So then, iftar pun sama kena do it by myself. Selalunya mama yang kejut tolong dia ke ape nak masak kan, HAHA aku gebang je. Dulu kekadang mama kejut bangun terus basuh muka makan je  alelelele macam engkorang pun tak pernah kan? Soooo sepanjang aku tak aktif kat sini lah kan macam-2 benda yang aku lalui, aku rasa, aku ketawa, aku kenal seseorang, menangis, makan, mandi and so on. Boleh tak aku nak start cerita aku time form 5 till now? Cause i'm too bored and sementara nak tunggu sahur sebab biasanya aku tidur lewat. Eh tak, aku tak tidur kalau takda class then aku tidur lewat if class petang. Terbiasa.
   So, back to 2014. Aku berjaya tamatkan persekolahan ku dengan cemerlang, gemilang dan terbilanggggg langggg langgggggggHOHO walaupunnnnn realitinyaa result SPM aku.... Okey, okey ahh alhamdulillah takda failed but satu subjek je spoiled. Chemistry. Haha, dah boleh bayangkan tak soalan chemist? Ia macam asid karboksilik, karboksilat and bagai tu. Haha, i'm laughing. Sakai gila chemist ni memang spoiled nak mateyyyyy. Sebab subject ni lah course yang paling aku minat tak dapat  Hahaha, rasa nyosal pulakk bila fikir balik tak pulun habis chemist. At least, kredit pun alhamdulillah. Tulahh dalam class orang tengok depan kau tengok tepi potpetpotpet jadahnakrem jadi gini laa. So, i'd been offered by Unisel at Shah Alam to further my study in Dip Medical Imaging. Korang tahu tak MI ni cemana actually? Haa, kebanyakan orang tanya aku balik MI tu apa. Aku pun macam  tak tahu nak explain macam mana and apakah itu MI. Lepas cuti raya seminggu ni aku final exam and aku takut laa sebab ada dua subject aku rasa macam killer jugak iaitu MUET and Mandarin. Actually, aku pun tak tahu and tak faham apa function kitorang kena amik subject Man. ni seriously? Kalau MUET tu aku faham laa kenapa kot sebab entah ada lah sebab dia, Apa pun aku nak belajar leklok, banyak duit mama dengan abah gunakan untuk aku sebab aku nak sambung belajar sini. Before that kan aku sebenarnya dapat F6 dekat SIC ((bagitahu nama tempat macam korang tahu)) and subject yang aku pilih time tu Pengajian Am, Sains Sukan, Bio, Math Mode and ICT. Bio and ICT tu subject yang kita pilih kita minat and yang lain semua tu subject wajib amik. Apa yang best SIC kan lahh kann aku nak habaqqq maii kat hampaa sch ni aku kena stay hostel (sebab jauh sikit dari rumah) then sch ni daripada form 1 till 5 semua boys. HAHA *aku tak tahu kenapa kenyataan ni kategori benda best* sakai. Yeah, SIC ni act boys school and sch elite. Siapalah aku kan masuk sch ni haha takde ah acah je. So my thought how can aku nak amik course health science if once aku dah study subject tu semua kan. Time class aku dok pikiaq pasal ni jahh sampai lah one fine day tu mama wassap yang aku dapat tawaran U. Memula aku macam alah mesti course yang debek debek je mestilah aku tanak, pastu mama screenshot that offered. Aku pun macam omaigod tah bila aku apply course ni hahaha tapi aku minat ah. Actually masa nak apply haritu mama suruh mintak nurse aku pun macam emm kasar aku ni nurse? Hmm. Macam pelik laa so aku tak berkecenderung haha sakai apa ayat aku. Takde kecenderungan nak apply in nursing. Dan akhirnya aku terdampar di sini di Unisel di mana aku terpaksa bermalam raya di dalam bas disebabkan aku yang nerddddyy ni pi beli tiket malam raya HAHA gelak pliss and kesiankan lah aku T.T fuhh i can't wait nak balik umah. Rindu katil em since katil aku runtuh before aku datang sini so aku rindu tilam. Em haha bengong miya. Mama tak tahu pun aku balik malam raya sebab aku gebang dia yang aku balik raya keduaaaa hahahahahahahahahahahaha sebabnya nak tengok mama aku menangis ke tak. HAHAHAHAHAHA abah be like "Ko tunggu mama sekeh ko" HAHAHAHAAHA *evil laugh Okay kita tukar topic pulak, time daftar U for intake Mei haritu. Memang ramai and nasib baik kejap je tak menunggu lama. Time nak letak barang kat rumah sewa ni mama semua apa nak balik. Mama nangis, wahahahaha. Aku tk thu kenapa aku ketawa sebab susah tahu tengok mama nangis sbb aku berjauhan cemni. Selalunya dia kerek dgn aku bila aku tanya dia "Mama sayang akak tak???" *buat muka comel* soalan legend selalu aku guna time aku sesaja nak bermanja dahagakan kasih sayang dia hahahahahaha and she be like  buat muka tak layan aku and aku bayangkan dlm fikiran dia kata "buang tebiat apa anak aku ni" hhaaha sadlife tau. Yelah kan aku nak ngadu lah kann, bila aku nak tido dgn dia kekadang aku peluk diaa, aku himpit dia kan dia tolakkk tepiss guna kaki kauuu tahuuu takkk?????!!! hahaha sebab aku suka tido sebelah berhimpit dgn dia. hahaha dia rimas sebenarnya hahaha omg aku rindu mama T.T Back to topic, part paling best moment ever aku amik part masa malam kebudayaan haha nari nari bagai macam suckkkaiii gedik. Maluu gakk ahh dengan intake 600 lebih orang tuh. So, time malam last tu sesalam akak fasi apa semua aku tengah main fon dgn roommate aku. Nak dijadikan cerita datanglah mamat ni tetiba mintak nak selfie dengan aku. Aku pun macam ehh tak payah ah aku bukannya lawo woi burukkan gambar je, dia siap adjust camera dia enggkooo rase? Tapi sampai sekarang aku rasa bersalah sebab aku lari cemtu, hahaha sian pun ade sebab tk cakap bebaik terus lari. Mesti dia malu. ok whatever. Raya ni my theme is dark pink andddd ocean blue fufufufu. Pink? haha engko rasee. Aku tak minat pink sebenarnya tapi tulah... blog yg engko baca ni pun baju dia pink. Tak tahu nak kata lah aku  Kann, memasing dah buat haluan sendiri. Mekya ppum kat PJ. Hane, alya matrik pinang. Dayah stay SIC. Haihh, aku tk thu lah nak jadi apa dalam masa 3 tahun ni. Takleh nak gambarkan, apa yang penting ingat pesan mama selalu 'Jaga diri, jangan cepat percayakan orang, jangan ikut orang, jangan percaya orang kita tak kenal and yang penting jangan lupa solat'.

 
Duhmakk rindunyaa kat budak tecikk rongak ni, erm dia paling marah kalau aku panggil dia rongak sebab hakikatnya dia takleh terima dia rongak. hahaha aku paling suka sakat dia. Aku pegang dedua tangan dia aku ciumm pipi dia sampai dia lemas, dia nangis baling barang kat aku. Takpun dia try nak gigit aku. Alah balik nanti kau kena pulak eh.


This some of my coursemate, actually kan aku punya course nak dikatakan 9 orang je. HAHA sedih en? Just bayangkan daripada 600 lebih just 9 orang je? hahaha pliss ketawa aku buat kelako nih. Lagi kelakar semua perempuan. HAHA the hekk.

This picture time second last day of orientation. 
"Acanee stars struck! Steadyy stars struck!!"
Worst thing is cuma 4 orang termasuk aku je hidup still ber-contact each other sampai lah jadinya group #TROLIFAMILIA yang asalnya member aku si Tiqah ni kena langgar dengan troli angkut barang time activity kitorg ditugaskan buang sampah. Haha, sumpah kelakar.

Nahh tiqah nyaaa gambaq iftar dengan dorang haritu. Lebiu weh. And other two guys Azim and Zul yang selalu bergaduh dlm group even small matter sampai bergaduh merajuk sakai b*** semua keluar. haha

   Next topic, eh perasan tak banyak aku menaip kan? Baru aku faham ilham selama setahun lebih ni memang susah nak di... apa di..diluahkan haa tudiaa. Ramai orang aku kenal and ramai jugak aku kenal then pergi macam tu. Means diam macam kita ni tak pernah kenal langsung. Okay, maybe silap aku jugak kot aku tak perasan. But tu lah, life kan. Tak pelik pun kalau orang datang and pergi macam tu je. Termasuk perasaan pun boleh berubah, orang pun mesti boleh berubah cuma yang beza masa cepat atau lambat  Worst thing is when they can't accept that yang sesungguhnyaa kawan itu lebih baik and mengeratkan silaturrahim. Kah. Okey tak ah, ceni story dia. Girls lah kan, cuba bayangkan. Ade mamat suka kau kan then nak kenal lebih 'dekat' kononnyeeww tapi korang takleh go on disebabkan alasan tertentu yang sememangnya logik dek akal tapi mamat ni mcm hek eleh merajuk konon kata takpe lah nak buat cemana kita ni buruk, takda rupa blablabla ehh seriously? the Fk? Aku pun kata lah "eh gi mam." takde ah, hoho. Aku tak kejam sangat tp kena friendzoned dah lah tu kira okey daripada jadi manusia yang jenis psycho nganjing ex sendiri eh?? lari topikk dahh miyaaa. Shoo i'm happy with my life now cause i don't care thatt kind of bijj out there. Life is easy actually. Jangan jaga tepi kain orang so do you. Especially aku yang memang paling anti dengan bijj yang suka amik port life aku. Alah korang pun sama kan? bij bij ni alahai rasa nak penyet pijak kenyek muka dorang guna kasut saiz 6 aku ni :/ tapi tulah bak kata pepatah mine he said that "idgaf to that bijjj" thug life Alahai lambatnya nak sahur. I'm not sleepy tho. What kind of life lahai. So kesimpulannya, korang akan jumpa next update maybe 2/3 years pulak. Haha, you know laa orang lazy ni cemana. Zzz ni pun sebab fikir acah buat assignment muet ritu naip pepanjang. Okaylah, so aku nak mintak maaf kat sesiapa yang selama ni aku buat jahat ke aku sakitkan hati korang takpun korang terasa hati dengan aku. Yelah aku kan kekadang tk betul gak. Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ketupat rendang sila nikmati kawan penat memasak malam ke pagii ewahh. Dah lah, bye xx.


Love, 
Moyon🌹